Dvanaestu godinu za redom na praznik prvoga maja u kaštelu Grada Grobnika održala se je smotra vina. Ove godine uveli smo dvije novosti, a to su da je manifestacija po prvi puta postala međunarodnog karaktera i da su posjetitelji mogli kušati pršute istarskih pršutara. Ove godine na manifestaciji je sudjelovalo preko pedeset vinara iz cijele Hrvatske i Makedonije te tri proizvođača pršuta i suhomesnatih proizvoda iz Istre i Baranje. Uz rekordan odziv vinara ove godine oboren je i rekord po posjećenosti manifestacije, naime manifestaciji je prisustvovalo preko dvije tisuće posjetitelja.Vinari koji su prisustvovali:

12. „Dan Vina i Pršuta“ u Gradu Grobniku 01. svibnja 2019.

Kad jesen pozlati padine nasada vinove loze, a slatke bobice grožđa završe u brentama vrijednih berača, jedva čekamo degustaciju te božanske kapljice oslobođene iz dobro zatvorenih botilja. Vino, piće koje u sebi sadrži zemlju, sunce i žuljevitu ruku. Uz njega se veselimo i tugujemo, njega 

We use cookies

Koristimo kolačiće
Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku.
Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje , Klikom na gumb 'UREDU' pristajete na korištenje kolačića.