Svjetla budućnost palente kompirice
Palenta kompirica više je od autohtonog grobničkog jela. Ona je dio njegove povijesti, kulture ali i svakodnevnog života još i danas. Nije onda ni čudo zašto o toj palenti s posebnim oduševljenjem priča teta Tonica, jedna od najpoznatijih kuharica palente, niti kako kuhari na festivalu u njenu čast u istom ritmu ogromnim palentarima kuhaju 500 kilograma tešku palentu i koliko god bilo teško, a teško je, u njima raste napetost kakva će palenta ovoga puta ispasti.
Mnogi ugostitelji diljem Grobinštine na svojim jelovnicima nude palentu kompiricu, a možete je probati i na velikom
 Festivalu palente i sira koji se održava svakoga lipnja na Grobinštini. Više o palenti kompirici potražite na internetskoj stranici www.kompirica.com i širite njezinu priču.
                           

 

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje , Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.