Gašparov mlin
Puno toga palenta povezuje. Priča ona priču o mlinu, a u nju je utkano i sve što protječe Rječinom, i dobro i loše. Brašno koje se dobije iz zrna kukuruza, poznato kao žuto kukuruzno brašno, melje se u Gašparovom mlinu o kojem se brine gospodin Bruno. I to polako, bez žurbe, onako kako voda teče i pretače svoju snagu u kolo koje se vrti i daje mlinu život.
Drveni Gašparov mlin uz slap u Martinovom Selu, kojeg danas održava Bruno Kukuljan, posljednji je od 27 mlinova na Rječini.
Obnovljen je prije 11 godina, te i danas obavlja svoju nekadašnju funkciju. Žito se ovdje još melje na starinski način, što se rijetko gdje može vidjeti, a to je posebno zanimljivo najmlađima koji ovdje mogu doznati kako se dobiva brašno. U mlinu brašno možete i kupiti, a takvog brašna, vjerujte, nadaleko više nema.